Thursday, January 18, 2007

Grijze wolk

Het is niet altijd roze wolkerig op mijn werk.
Deze week hadden we twee miskramen, een dode vrucht als gevolg van een vruchtwaterpunctie en een baby met een zeldzame aandoening en daardoor een zeer slechte levensverwachting. Er gebeurden ook mooie dingen, maar soms is er groot verdriet. Dat wil ik toch even kwijt. Daar was mijn weblog ook voor, had ik me bedacht. Zie hierboven, bij de titel van mijn blog.

7 comments:

Enno Nuy said...

Ik hoef 'de titel' niet per se te zien Ireen, het is droevig, verdrietig. Ik ben/was medisch-ethicus en zou je misschien vragen: "kun je verwoorden wat het je doet?" Dat hoef je hier niet te doen, maar juist dat bevrijd.

En nu zijn er overal grijze wolken; de wind beukt met geweld tegen de vensters en met vrezen wacht ik op de volgende oplawaaier.

Anonymous said...

Vreugde en verdriet liggen in jouw werk soms erg dicht bij elkaar, al komen veel droevige dingen nu wel tegelijk.

Anonymous said...

Ondanks dat we medische al veel weten kan het leven op sommige momenten hard zijn.

Anonymous said...

Daar hebben we een weblog voor...

Gonda said...

Dat is voor aanstaande ouders heel moeilijk te behappen. Ik weet het uit mijn directe omgeving: een collega heeft al 2 x een kindje verloren in de 6e maand van de zwangerschap. Heel verdrietig.

Anonymous said...

En natuurlijk mag je dat op je log kwijt....wij luisteren wel

Anonymous said...

Het evenwicht is er soms even niet. Net als het 'goed en kwaad' maken droeve gebeurtenissen eveneens deel uit van dit leven. Maar goed, daarom is het niet altijd even gemakkelijk om de volgende dag 'gewoon' weer door te gaan (met ademhalen).