Thursday, June 22, 2006

De Eenzame Schoen

Vanmorgen weer. Eén schoen aan de kant van de weg. Soms midden op de snelweg. Maar altijd alleen. Waar is de andere? Waarom ligt die schoen daar? Wie gaat er een eindje rijden en gooit dan een schoen uit het autoraampje? Het is een raadsel waar ik maar niet uitkom. Help!

11 comments:

Anonymous said...

die andere lag hier langs de weg. of het dezelfde maat is??

Anonymous said...

Help jij mij maar es met een veel groter raadsel: Hoe kan het op jouw weblog vrijdag 30 juni zijn terwijl 't hier in Haarlem nog altijd donderdag 22 juni is ?!
Time travelling a la Donnie Darko???

Gonda said...

Eén handschoen kan ik nog begrijpen, maar hoe verlies je in vredesnaam een schoen?? En merk je dat niet??

Irene said...

@woody: ik heb het veranderd (en nu heb je alwéér een Donnie Darko geheim verklapt!) ;-)
@hanscke: sokken verdwijnen, maar liggen doorgaans niet op de snelweg. Ik zou wél willen weten waar die sokken blijven, natuurlijk. Nog een raadsel om op te lossen.

Ron said...

Er moet jaren geleden een verschrikkelijk ongeluk gebeurd zijn. En nu het afgerukte ledemaat vergaan is rest slechts een schoen.

Anonymous said...

@Ron: Aan tafel!

Anonymous said...

Als je op de A9 rijdt in Amstelveen, let dan eens op bij het viaduct bij de kerk (Dorpsstraat). Daar hangen al heel lang twee schoenen aan de straatverlichting op het viaduct. Als ik er rij vraag ik me altijd af wie en vooral hoe die ze heeft opgehangen.

Irene said...

@gerard:zondag ga ik naar Haarlem via de A9, ik zal opletten!

Erika said...

en pennen

Anonymous said...

schoenen vallen uit sporttassen die niet dicht zijn. of in geval van mijn zoon, tijdens het voetballen op straat, een schoen uitgeschoten. een dik half jaar niet meer kunnen vinden, totdat een achterbuur iets in een nest in zijn tuin zag liggen.

ary said...

Ik vond er laatst twee, keurig in de bosjes geplaatst. Daar kan ik wel wat bij verzinnen (Net nieuwe schoenen gekocht en niet kunnen wachten tot je ze aan kan trekken)