Sunday, June 26, 2005

The Hortensiathieves Strike Again!

Hortensia-bende weer actief in regio
dinsdag 24 mei 2005 Mûnein

De hortensia-bende die in december 2004 actief was in de regio en zelfs heel Nederland, heeft de afgelopen dagen weer toegeslagen in de regio. Waarschijnlijk zijn diverse dorpen doelwit geworden.
Een aantal tuintjes aan de Mounewei in Mûnein werd zowel de voortuin als achtertuin bezocht. Alle knoppen van de hortensia's werden meegenomen.



Hortensia-high?
10-01-2005
Afgelopen december is Nederland in korte tijd geheel in verwondering gebracht over horstensia’s en hun vermeende psychoactieve werking. Deze tuinplant wordt in Friesland en Drenthe al enige tijd met grote regelmaat gestolen. En ook in Utrecht en Limburg wordt gesproken van horstensiastropers. Een vreemde ontwikkeling, aangezien de plant niet zeldzaam of duur is. Als gevolg hiervan werden wij in december gebeld met de vraag of hortensia’s een hallucinogene werking hebben, want dat zou de reden kunnen zijn. Goede vraag inderdaad. Wie weet hebben we hier te maken met een nieuwe bestseller!? Maar de hype had ons al snel ingehaald: overal in de media verscheen een verklaring van Harald Wychgel van het Trimbosinstituut, het landelijke kennisinstituut voor verslavingszorg. Volgens hem is er inderdaad een soort hortensia die gebruikt kan worden als drug. Het zou gaan om een soort uit China en Japan: Hydrangea paniculata. Deze geeft een marihuana-achtige high wanneer je hem rookt. Dit wordt echter sterk afgeraden omdat bladeren en wortels de giftige substantie cyanide bevatten. Wychgel, en wij met hem, hebben er een hard hoofd in dat de hortensia’s om deze reden gestroopt zijn. Er zijn zoveel plantensoorten die psychoactief werken; nootmuskaat en maanzaad bijvoorbeeld. Wanneer je high wil worden, is het nog altijd slimmer en eenvoudiger de coffeeshop te bezoeken, of je bij een smartshop te laten informeren over andere psychoactives.

Het lijkt een grap, maar het wordt nog mooier!
Op een maandagochtend zie ik opeens een zwart stuk aarde in de voortuin, waar eerst begroeiing was. De hele hortensia is eruit getrokken, met wortel en al! Ik begrijp er niets van, wat moeten ze met mijn hortensia, niet eens in bloei, terwijl je er 2 voor 5 euro bij de bloemenwinkel koopt...



No comments: